Dambrug1

ASC-mærkningen er etableret af WWF (Verdensnaturfonden) og den hollandske organisation for bæredygtig handel (IDH). ASC er et anerkendt globalt og uafhængigt miljømærke, som garanterer, at fisk er produceret på en miljørigtig og ansvarlig måde.

  

ASC (Aquaculture Stewardship Council) er en mærkningsordning, der blev etableret i 2009 af WWF og Dutch Sustainable Trade Initiative (IDH) for at fremme ansvarligt opdræt af fisk i hav- og dambrug. Sammen har de udviklet globale ASC-standarder for 12 fiskearter.

Logoer

 I Danmark står en stærk, samlet akvakultur-branche bag ASC-mærkningen. Her er det et fælles mål at fremme en miljørigtig og socialt ansvarlig produktion af konventionelt opdrættede ørreder fra ferskvand. Resultatet er fisk, der kan produceres, sælges og spises med god samvittighed.

 

Her på siden kan du læse mere om formålet med samt forholdene og folkene bag ASC-mærkningen. Du kan desuden finde information om, hvordan du opnår certificering eller indkøber danske, ASC-mærkede ørreder. I boksen til højre har du mulighed for at tilmelde dig ASC-nyhedsbrevet og holde dig opdateret på aktuelle tiltag inden for certificering og indkøbsmuligheder.