

Aquaculture Advisory Council (AAC) har i oktober udgivet rapporten ”European Aquaculture: Climate Change – Adaptation and Mitigation” om akvakultur og klima. Rapporten beskriver bl.a. at:
- EU er en stor fødevareproducent og eksportør, men er også meget afhængig af import, bl.a. af foderprotein til dyre- og fiskehold.
- Akvakultur er (også) påvirket af klimaforandringer, og erhvervet må styrke dets modstandsdygtighed overfor disse og tilpasse sig forholdende, hvor det er muligt.
- Forbrugerne har en væsentlig rolle i at reducere klimaaftrykket i fødevareproduktionen, og det er essentielt, at de er informeret om det fulde CO2-aftryk for de forskellige fødevarer.
- Udvikling af en endnu mere bæredygtig akvakultursektor er en del af klimaløsningen.
Rapporten undersøger akvakultursektorens mulige løsninger for at tilpasse sig klimaforandringerne i EU, og dens modstandsdygtighed mod klimaforandringer sammenlignet med fødevareproduktion i landbruget.
Resultaterne vil indgå i en anbefaling fra AAC til Kommissionen og medlemsstaterne.