Akvakultur topper indeks for bæredygtighed

Akvakulturvirksomheder ligger i top på indeks, der hvert år rangerer verdens største producenter af animalsk protein i forhold til bæredygtighed.

Coller FAIRR Protein Producer Index  vurderer hvert år verdens største, børsnoterede kød-, mejeri- og akvakulturvirksomheder på faktorer som miljøaftryk, biodiversitet og social ansvarlighed, der er inspireret af FN’s bæredygtighedsmål. I indekset for 2021 ligger akvakulturvirksomheder i top. Norges største lakseopdrætter Mowi topper indekset for tredje år i træk, og norske Grieg Seafood indtager andenpladsen.

Samlet set præsterer akvakulturvirksomhederne – der primært tæller lakseproducenter – bedre end andre animalske proteinproducenter på de såkaldte risikofaktorer, der tilsammen udgør indekset.

Risikofaktorerne tæller blandt andet: udledninger af klimagasser, afskovning og biodiversitet, antibiotikaforbrug, arbejdsforhold og dyrevelfærd.  Det er især i forhold til afskovning og biodiversitet samt antibiotikaforbrug, at akvakultur skiller sig positivt ud. I gennemsnit har akvakultursektoren også præsteret de største forbedringer fra år til år, målt på risikofaktorerne.

Coller FAIRR Protein Producer Index vurderer verdens største, børsnoterede kød-, mejeri- og akvakulturvirksomheder på såkaldte risikofaktorer som miljøaftryk, biodiversitet og social ansvarlighed inspireret af FN’s bæredygtighedsmål.

I indekset for 2021 ligger akvakulturvirksomheder i top. Norges største lakseopdrætter Mowi topper indekset for tredje år i træk, og norske Grieg Seafood indtager andenpladsen.

Samlet set præsterer akvakulturvirksomhederne – der primært tæller lakseproducenter – bedre end andre animalske proteinproducenter på de alle risikofaktorer, der tilsammen udgør indekset.

Risikofaktorerne tæller blandt andet: udledninger af klimagasser, afskovning og biodiversitet, antibiotikaforbrug, arbejdsforhold og dyrevelfærd.  Det er især i forhold til afskovning og biodiversitet samt antibiotikaforbrug, at akvakultur skiller sig positivt ud. I gennemsnit har akvakultursektoren også præsteret de største forbedringer fra år til år, målt på risikofaktorerne.

FAIRR er et samarbejdsnetværk for investorer, der har som formål at tilvejebringe viden om de miljømæssige, sociale og forvaltningsmæssige (ESG) risici og muligheder, som intensiv husdyrproduktion medfører.

Læs andre nyheder

Kronik: Lad ikke Norge løbe med det lyserøde guld

Det er absurd, hvis misforståede bekymringer for natur og miljø skal forhindre Danmark i at gå forrest med produktionen fisk fra havbrug. Det er indiskutabelt en af verdens reneste kilder til animalsk protein. Politiken bragte den 5. januar 2022 en kronik om...

Mulighed for ekstra lønrefusion til praktikværter

Den 30. november 2021 afholdt Hansenberg praktikværtsmøde for landbrugsuddannelsen.Ved mødet gennemgik Hansenberg blandt andet fag og faglige mål på hovedforløbet, sammenhæng med praktikmål og samarbejdet mellem skole og praktikplads. Hansenberds præsentation fra...

Eventuel klimamærkning bør være på EU-niveau

Et eventuelt klimamærke bør sikre, at man meningsfuldt kan sammenligne produkter på tværs af lande. Det mener Dansk Akvakultur, Landbrug & Fødevarer og Fiskeriforeningen. Dansk Akvakultur har sammen med Landbrug og Fødevarer og Fiskeriforeningen skrevet et...

Kokkelandsholdets direktør positiv over for havopdrættede ørreder

Danmarks Kokkelandshold eksperimenterer med havopdrættede ørreder som et muligt element i VM-menu. Danmarks Kokkelandshold, der har indgået i et samarbejde med Musholm A/S i flere år, udvikler gastronomiske menuer med havopdrættede ørreder som et muligt element i...