Akvakultur topper indeks for bæredygtighed

Akvakulturvirksomheder ligger i top på indeks, der hvert år rangerer verdens største producenter af animalsk protein i forhold til bæredygtighed.

Coller FAIRR Protein Producer Index  vurderer hvert år verdens største, børsnoterede kød-, mejeri- og akvakulturvirksomheder på faktorer som miljøaftryk, biodiversitet og social ansvarlighed, der er inspireret af FN’s bæredygtighedsmål. I indekset for 2021 ligger akvakulturvirksomheder i top. Norges største lakseopdrætter Mowi topper indekset for tredje år i træk, og norske Grieg Seafood indtager andenpladsen.

Samlet set præsterer akvakulturvirksomhederne – der primært tæller lakseproducenter – bedre end andre animalske proteinproducenter på de såkaldte risikofaktorer, der tilsammen udgør indekset.

Risikofaktorerne tæller blandt andet: udledninger af klimagasser, afskovning og biodiversitet, antibiotikaforbrug, arbejdsforhold og dyrevelfærd.  Det er især i forhold til afskovning og biodiversitet samt antibiotikaforbrug, at akvakultur skiller sig positivt ud. I gennemsnit har akvakultursektoren også præsteret de største forbedringer fra år til år, målt på risikofaktorerne.

Coller FAIRR Protein Producer Index vurderer verdens største, børsnoterede kød-, mejeri- og akvakulturvirksomheder på såkaldte risikofaktorer som miljøaftryk, biodiversitet og social ansvarlighed inspireret af FN’s bæredygtighedsmål.

I indekset for 2021 ligger akvakulturvirksomheder i top. Norges største lakseopdrætter Mowi topper indekset for tredje år i træk, og norske Grieg Seafood indtager andenpladsen.

Samlet set præsterer akvakulturvirksomhederne – der primært tæller lakseproducenter – bedre end andre animalske proteinproducenter på de alle risikofaktorer, der tilsammen udgør indekset.

Risikofaktorerne tæller blandt andet: udledninger af klimagasser, afskovning og biodiversitet, antibiotikaforbrug, arbejdsforhold og dyrevelfærd.  Det er især i forhold til afskovning og biodiversitet samt antibiotikaforbrug, at akvakultur skiller sig positivt ud. I gennemsnit har akvakultursektoren også præsteret de største forbedringer fra år til år, målt på risikofaktorerne.

FAIRR er et samarbejdsnetværk for investorer, der har som formål at tilvejebringe viden om de miljømæssige, sociale og forvaltningsmæssige (ESG) risici og muligheder, som intensiv husdyrproduktion medfører.

Læs andre nyheder

Temadag om innovations- og udviklingsmuligheder for havbrugserhvervet

Dansk Akvakultur havde tirsdag den 31. januar fornøjelsen af at invitere til temadag i Agro Food Park, hvor dagsordenen var innovations- og udviklingsmuligheder i havbrugserhvervet. På temadagen blev bl.a. de nyeste resultater fra GUDP-projektet Hav-Tek præsenteret...

Samlet fiskebranche ønsker udfasning af PFAS

DEBAT: De seneste ugers debat om PFAS ramte i starten af sidste uge fiskebranchen, da DR den 23. januar bragte en nyhed om, at DTU Fødevareinstituttet har fundet flourstofferne i økologiske æg, som forventes at stamme fra det fiskemel, der bruges i hønsenes foder....

René Christensen bliver direktør for Dansk Akvakultur

René Christensen starter 1. februar som direktør i brancheforeningen Dansk Akvakultur. Dansk Akvakultur er brancheforening for dambrug, havbrug, RAS-anlæg, skaldyrsopdræt, fiskefoder, eksport og økologisk opdræt. Foreningen er også medlem af Landbrug & Fødevarer....

Danske opdrætsfisk overholder PFAS-grænseværdier

DTU Fødevareinstituttet har den 23. januar 2023 oplyst i en pressemeddelelse, at man har foretaget en teknisk undersøgelse af danske økologiske æg, som indeholder PFAS. DTU vurderer, at hovedkilden til PFAS i æggene kan stamme fra fiskemel som foderingrediens.Der...