Akvakultur topper indeks for bæredygtighed

Akvakulturvirksomheder ligger i top på indeks, der hvert år rangerer verdens største producenter af animalsk protein i forhold til bæredygtighed.

Coller FAIRR Protein Producer Index  vurderer hvert år verdens største, børsnoterede kød-, mejeri- og akvakulturvirksomheder på faktorer som miljøaftryk, biodiversitet og social ansvarlighed, der er inspireret af FN’s bæredygtighedsmål. I indekset for 2021 ligger akvakulturvirksomheder i top. Norges største lakseopdrætter Mowi topper indekset for tredje år i træk, og norske Grieg Seafood indtager andenpladsen.

Samlet set præsterer akvakulturvirksomhederne – der primært tæller lakseproducenter – bedre end andre animalske proteinproducenter på de såkaldte risikofaktorer, der tilsammen udgør indekset.

Risikofaktorerne tæller blandt andet: udledninger af klimagasser, afskovning og biodiversitet, antibiotikaforbrug, arbejdsforhold og dyrevelfærd.  Det er især i forhold til afskovning og biodiversitet samt antibiotikaforbrug, at akvakultur skiller sig positivt ud. I gennemsnit har akvakultursektoren også præsteret de største forbedringer fra år til år, målt på risikofaktorerne.

Coller FAIRR Protein Producer Index vurderer verdens største, børsnoterede kød-, mejeri- og akvakulturvirksomheder på såkaldte risikofaktorer som miljøaftryk, biodiversitet og social ansvarlighed inspireret af FN’s bæredygtighedsmål.

I indekset for 2021 ligger akvakulturvirksomheder i top. Norges største lakseopdrætter Mowi topper indekset for tredje år i træk, og norske Grieg Seafood indtager andenpladsen.

Samlet set præsterer akvakulturvirksomhederne – der primært tæller lakseproducenter – bedre end andre animalske proteinproducenter på de alle risikofaktorer, der tilsammen udgør indekset.

Risikofaktorerne tæller blandt andet: udledninger af klimagasser, afskovning og biodiversitet, antibiotikaforbrug, arbejdsforhold og dyrevelfærd.  Det er især i forhold til afskovning og biodiversitet samt antibiotikaforbrug, at akvakultur skiller sig positivt ud. I gennemsnit har akvakultursektoren også præsteret de største forbedringer fra år til år, målt på risikofaktorerne.

FAIRR er et samarbejdsnetværk for investorer, der har som formål at tilvejebringe viden om de miljømæssige, sociale og forvaltningsmæssige (ESG) risici og muligheder, som intensiv husdyrproduktion medfører.

Læs andre nyheder

Regeringens udspil til en akvakulturstrategi er ikke godt nok

Dansk Akvakultur kan ikke bakke op om regeringens udspil til en ny strategi for akvakultur. Udspillet er mangelfuldt og formår ikke at binde fødevareproduktionen sammen med ønskerne til fødevareforbruget, skriver Brian Thomsen i Altinget. Af Brian Thomsen, direktør...

Dansk Akvakultur på klimafolkemøde

Dansk Akvakultur har indtaget Kajen på årets Klimafolkemøde den 1.-3.september i Middelfart. På årets klimafolkemøde er Dansk Akvakultur gået sammen med Foreningen Muslingeerhvervet og Maren Moltke Lyngsgaard, rådgiver ved WSP og kogebogsforfatter til kogebogen BLÅ,...

Velkommen til Akvakulturfakta

Dansk Akvakultur har netop lanceret hjemmesiden Akvakulturfakta. Denne har til formål at udbrede kendskabet til akvakultur og bidrage til en nuanceret og saglig formidling om opdræt af fisk og skaldyr i Danmark. Akvakulturerhvervet er i konstant udvikling og der...

Skal din virksomhed have besøg af en skoleklasse?

”Mad fra havet” er et nyt undervisningsmateriale, der sætter vi fokus på fremtidens bæredygtige fødevarer. Der er blandt andet undervisningsmateriale om akvakultur generelt og om muslinger, tang og østers specifikt.Skal din virksomhed have besøg af en...