Mikroalger betragtes ikke længere som en nicheingrediens hos BioMar

BioMar’s fabrik i Brande vil fremover i høj grad øge af brugen af mikroalger i deres råvareportefølje. Anvendelsen af mikroalger i de topprodukter, som fremstilles i Brande, gør det muligt for BioMar at hæve barren for bæredygtighedskriterierne, da denne ingrediens bidrager til mindre afhængighed af vilde fiskebestande. Det skriver BioMar i en pressemeddelelse.

Underwater Photography by Douglas Klug Santa Barbara, CA

BioMar påbegyndte forskning og udvikling i algebaserede ingredienser i 2013 med interne og eksterne forskningsprojekter. De første kommercielle fodertyper med mikroalger blev lanceret i 2016, og i 2021 nåede BioMar en million tons laksefoder med mikroalger. Med den nuværende opskalering af mikroalger i råvareporteføljen på BioMar’s fabrik i Brande betragtes mikroalger ikke længere som en nicheingrediens.

Anders Brandt-Clausen, som er administrerende direktør i BioMar Baltics, forklarer:

– Mikroalger har i årevis været en strategisk og revolutionerende ingrediens for os, og er det stadig. Vi er glade for at øge de mængder, vi bruger, væsentligt, og derved at hæve barren for bæredygtighed for vores topprodukter. Mikroalger er ikke længere en ny idé, de er blevet til en kommerciel virkelighed.

Med anvendelsen af mikroalger ønsker Biomar at reducere anvendelsen af vilde fisk og gå direkte til den oprindelige kilde til marine omega 3-fedtsyrer. Det vil ifølge BioMar lette presset på havene, og samtidig sikre optimal ernæring, således at Fish In: Fish Out-forholdet reduceres.

Læs andre nyheder

Regeringens udspil til en akvakulturstrategi er ikke godt nok

Dansk Akvakultur kan ikke bakke op om regeringens udspil til en ny strategi for akvakultur. Udspillet er mangelfuldt og formår ikke at binde fødevareproduktionen sammen med ønskerne til fødevareforbruget, skriver Brian Thomsen i Altinget. Af Brian Thomsen, direktør...

Dansk Akvakultur på klimafolkemøde

Dansk Akvakultur har indtaget Kajen på årets Klimafolkemøde den 1.-3.september i Middelfart. På årets klimafolkemøde er Dansk Akvakultur gået sammen med Foreningen Muslingeerhvervet og Maren Moltke Lyngsgaard, rådgiver ved WSP og kogebogsforfatter til kogebogen BLÅ,...

Velkommen til Akvakulturfakta

Dansk Akvakultur har netop lanceret hjemmesiden Akvakulturfakta. Denne har til formål at udbrede kendskabet til akvakultur og bidrage til en nuanceret og saglig formidling om opdræt af fisk og skaldyr i Danmark. Akvakulturerhvervet er i konstant udvikling og der...

Skal din virksomhed have besøg af en skoleklasse?

”Mad fra havet” er et nyt undervisningsmateriale, der sætter vi fokus på fremtidens bæredygtige fødevarer. Der er blandt andet undervisningsmateriale om akvakultur generelt og om muslinger, tang og østers specifikt.Skal din virksomhed have besøg af en...