Dansk Akvakultur på Naturmøde 2022

På Naturmødet 19.-21. maj indtog Dansk Akvakultur sammen med Danmarks Fiskeriforening (DFPO) og Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO) Sydvestkajen i Hirtshals,.

På den fælles stand talte vi med danskerne om akvakultur og fiskeri i Danmark. Udover en udstilling med fakta og oplysning om erhvervene var der  en række aktiviteter for både børn og voksne. Blandt andet blev der alle tre dage grillet og serveret smagsprøver på opdrættet og vildfanget fisk og skaldyr.

Aktiviteter som ansigtsmaling og kreaværksted arrangeret af DPPO samt “rørefisk” var til stor fornøjelse hos de mindste naturmødegængere. Især udstillingen med fisk, som måtte røres og inspiceres, gav anledning til mange nysgerrige spørgsmål om fiskene og erhvervet fra både store og små. 

Torsdag og fredag aften var ”fredagsbar” med fadøl og smagsprøver på blandt andet ørredrogn, som udviklede sig til lidt af et tilløbsstykke.

Et andet tilløbsstykke var konkurrencen om måltidskasser fra Skagen Food, som blev udloddet til dem, som kunne svare rigtigt på, hvor meget af nutidens moderne fiskefoder, der skal til for at opdrætte et kilo ørred. 

Stor tak til Biomar og Aller Aqua for at sponsorere måltidskasser til konkurrencen, til Lundby Fisk for at levere “rørefisk” og til AquaPri, Musholm og Snaptun for at sponsorere fisk og rogn til smagsprøver!

Læs andre nyheder

Stort potentiale for mere miljø- og klimaeffektivt fiskeopdræt

Danmark har stolte traditioner indenfor fiskeopdræt, men svære rammevilkår og statslige opkøbsordninger har reduceret antallet af dambrug markant. Flere end 300 dambrug er lukket siden 1989, og selvom flere opdrættere gerne vil ombygge til eller etablere moderne,...

ASC høring om vandkvalitet, fiskehelse og sandart

ASC har den 1. marts 2023 offentliggjort en høring om to elementer i den nye fælles standard samt om et modul for sandart. Høringen omfatter således: Vandkvalitetsindikatorer – del af den nye fælles standard Fiskehelse og velfærdsindikatorer - del af den nye fælles...