Dansk Akvakultur på Naturmøde 2022

På Naturmødet 19.-21. maj indtog Dansk Akvakultur sammen med Danmarks Fiskeriforening (DFPO) og Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO) Sydvestkajen i Hirtshals,.

På den fælles stand talte vi med danskerne om akvakultur og fiskeri i Danmark. Udover en udstilling med fakta og oplysning om erhvervene var der  en række aktiviteter for både børn og voksne. Blandt andet blev der alle tre dage grillet og serveret smagsprøver på opdrættet og vildfanget fisk og skaldyr.

Aktiviteter som ansigtsmaling og kreaværksted arrangeret af DPPO samt “rørefisk” var til stor fornøjelse hos de mindste naturmødegængere. Især udstillingen med fisk, som måtte røres og inspiceres, gav anledning til mange nysgerrige spørgsmål om fiskene og erhvervet fra både store og små. 

Torsdag og fredag aften var ”fredagsbar” med fadøl og smagsprøver på blandt andet ørredrogn, som udviklede sig til lidt af et tilløbsstykke.

Et andet tilløbsstykke var konkurrencen om måltidskasser fra Skagen Food, som blev udloddet til dem, som kunne svare rigtigt på, hvor meget af nutidens moderne fiskefoder, der skal til for at opdrætte et kilo ørred. 

Stor tak til Biomar og Aller Aqua for at sponsorere måltidskasser til konkurrencen, til Lundby Fisk for at levere “rørefisk” og til AquaPri, Musholm og Snaptun for at sponsorere fisk og rogn til smagsprøver!

Læs andre nyheder

ASC høring om vandkvalitet, fiskehelse og sandart

ASC har den 1. marts 2023 offentliggjort en høring om to elementer i den nye fælles standard samt om et modul for sandart. Høringen omfatter således: Vandkvalitetsindikatorer – del af den nye fælles standard Fiskehelse og velfærdsindikatorer - del af den nye fælles...

Danske opdrætsfisk ligger under PFAS-grænseværdier

25. januar 2023 Opdateret den 16.02.23 med fiskemelets oprindelse. DTU Fødevareinstituttet har den 23. januar 2023 oplyst i en pressemeddelelse, at man har foretaget en teknisk undersøgelse af danske økologiske æg, som indeholder PFAS. DTU vurderer, at hovedkilden til...

René Christensen vil udrydde gamle myter om opdrætsfisk

Som ny direktør i Dansk Akvakultur vil tidligere Folketingsmedlem René Christensen skaffe flere stemmer til Akvakulturen. Af Verdens bedste fødevarer Det tidligere folketingsmedlem René Christensen har kun lige sat sig til rette i direktørstolen hos...

Temadag om innovations- og udviklingsmuligheder for havbrugserhvervet

Dansk Akvakultur havde tirsdag den 31. januar fornøjelsen af at invitere til temadag i Agro Food Park, hvor dagsordenen var innovations- og udviklingsmuligheder i havbrugserhvervet. På temadagen blev bl.a. de nyeste resultater fra GUDP-projektet Hav-Tek præsenteret...