Dansk Akvakultur på Naturmøde 2022

På Naturmødet 19.-21. maj indtog Dansk Akvakultur sammen med Danmarks Fiskeriforening (DFPO) og Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO) Sydvestkajen i Hirtshals,.

På den fælles stand talte vi med danskerne om akvakultur og fiskeri i Danmark. Udover en udstilling med fakta og oplysning om erhvervene var der  en række aktiviteter for både børn og voksne. Blandt andet blev der alle tre dage grillet og serveret smagsprøver på opdrættet og vildfanget fisk og skaldyr.

Aktiviteter som ansigtsmaling og kreaværksted arrangeret af DPPO samt “rørefisk” var til stor fornøjelse hos de mindste naturmødegængere. Især udstillingen med fisk, som måtte røres og inspiceres, gav anledning til mange nysgerrige spørgsmål om fiskene og erhvervet fra både store og små. 

Torsdag og fredag aften var ”fredagsbar” med fadøl og smagsprøver på blandt andet ørredrogn, som udviklede sig til lidt af et tilløbsstykke.

Et andet tilløbsstykke var konkurrencen om måltidskasser fra Skagen Food, som blev udloddet til dem, som kunne svare rigtigt på, hvor meget af nutidens moderne fiskefoder, der skal til for at opdrætte et kilo ørred. 

Stor tak til Biomar og Aller Aqua for at sponsorere måltidskasser til konkurrencen, til Lundby Fisk for at levere “rørefisk” og til AquaPri, Musholm og Snaptun for at sponsorere fisk og rogn til smagsprøver!

Læs andre nyheder

Regeringens udspil til en akvakulturstrategi er ikke godt nok

Dansk Akvakultur kan ikke bakke op om regeringens udspil til en ny strategi for akvakultur. Udspillet er mangelfuldt og formår ikke at binde fødevareproduktionen sammen med ønskerne til fødevareforbruget, skriver Brian Thomsen i Altinget. Af Brian Thomsen, direktør...

Dansk Akvakultur på klimafolkemøde

Dansk Akvakultur har indtaget Kajen på årets Klimafolkemøde den 1.-3.september i Middelfart. På årets klimafolkemøde er Dansk Akvakultur gået sammen med Foreningen Muslingeerhvervet og Maren Moltke Lyngsgaard, rådgiver ved WSP og kogebogsforfatter til kogebogen BLÅ,...

Velkommen til Akvakulturfakta

Dansk Akvakultur har netop lanceret hjemmesiden Akvakulturfakta. Denne har til formål at udbrede kendskabet til akvakultur og bidrage til en nuanceret og saglig formidling om opdræt af fisk og skaldyr i Danmark. Akvakulturerhvervet er i konstant udvikling og der...

Skal din virksomhed have besøg af en skoleklasse?

”Mad fra havet” er et nyt undervisningsmateriale, der sætter vi fokus på fremtidens bæredygtige fødevarer. Der er blandt andet undervisningsmateriale om akvakultur generelt og om muslinger, tang og østers specifikt.Skal din virksomhed have besøg af en...