Dansk Akvakultur på Naturmøde 2022

På Naturmødet 19.-21. maj indtog Dansk Akvakultur sammen med Danmarks Fiskeriforening (DFPO) og Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO) Sydvestkajen i Hirtshals,.

På den fælles stand talte vi med danskerne om akvakultur og fiskeri i Danmark. Udover en udstilling med fakta og oplysning om erhvervene var der  en række aktiviteter for både børn og voksne. Blandt andet blev der alle tre dage grillet og serveret smagsprøver på opdrættet og vildfanget fisk og skaldyr.

Aktiviteter som ansigtsmaling og kreaværksted arrangeret af DPPO samt “rørefisk” var til stor fornøjelse hos de mindste naturmødegængere. Især udstillingen med fisk, som måtte røres og inspiceres, gav anledning til mange nysgerrige spørgsmål om fiskene og erhvervet fra både store og små. 

Torsdag og fredag aften var ”fredagsbar” med fadøl og smagsprøver på blandt andet ørredrogn, som udviklede sig til lidt af et tilløbsstykke.

Et andet tilløbsstykke var konkurrencen om måltidskasser fra Skagen Food, som blev udloddet til dem, som kunne svare rigtigt på, hvor meget af nutidens moderne fiskefoder, der skal til for at opdrætte et kilo ørred. 

Stor tak til Biomar og Aller Aqua for at sponsorere måltidskasser til konkurrencen, til Lundby Fisk for at levere “rørefisk” og til AquaPri, Musholm og Snaptun for at sponsorere fisk og rogn til smagsprøver!

Læs andre nyheder

Høringssvar til vandområdeplaner for 2021-2027

Miljøstyrelsen har haft udkast til Vandområdeplanerne for tredje planperiode (2021-2027) i høring i 6 måneder til den 22. juni 2022. Dansk Akvakultur har udarbejdet høringssvar, som kan læses her. I vores høringssvar henviser vi til Landbrugs...

Dansk Akvakultur har afholdt generalforsamling og årsmøder

Den 19. maj 2022 afholdte Dansk Akvakultur årsmøde for dambrug, havbrug og RAS samt ordinær generalforsamling for vores medlemmer.  Dansk Akvakulturs medlemmer var samlet til en god og spændende dag på Hotel Horisont i Aarhus N, hvor professor Niels Jørgen Olsen...

Sashimi Royal fik besøg fra Borgen

Venstres erhvervs- og fiskeriordfører, Torsten Schack, var på besøg hos Sashimi Royal i Hanstholm til en snak om barrierer og muligheder for landbaseret opdræt. Direktør Søren Mattesen (th.) viser Torsten Schack (mf.) og Brian Thomsen (tv.) rundt på det nuværende...

Mød Dansk Akvakultur på Naturmødet

"Røre-fisk" til stor glæde for børnene på naturmøde i Hirtshals. Foto: Dansk Akvakultur. På årets Naturmøde holder Dansk Akvakultur til på Sydvestkajen i Hirtshals, hvor vi har en stand sammen Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Pelagiske Producentorganisation. Her...