Dansk Akvakultur sætter fremtidens fisk på menuen til Danmarks største debatfest

Dansk Akvakultur inviterer årets fysiske og digitale folkemødegæster til debat på Folkemødets Scene 2 lørdag morgen, hvor et veloplagt panel skal gøre os klogere på, hvor fremtidens fisk til frokost- og middagsbordene skal komme fra. Skal lokalt fiskeopdræt bidrage til vækst og jobskabelse i landdistrikter, og hvad efterspørger forbrugerne egentlig?

Det morgenfriske debatpanel, der mødes lørdag d. 19. juni kl. 9.15 på Folkemødets Scene 2, er sammensat, så vi får et bredt perspektiv på fremtidens fiskeopdræt.

Bornholms borgmester Thomas Thors, er den rette til at give os en Bornholmsk vinkel på fisk og arbejdet med at tiltrække fiskeopdræt til øen, mens formanden i Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, kan sørge for, at vi får en bredere dialog om, hvad fødevareproduktion kan bidrage med lokalt i hele Danmark. Vi hører ofte, at fisk er sundt, og at vi skal spise mere af det, og direktør for Letz Sushi, Anders Barsøe, kan gøre os klogere på, hvad restaurationsbranchen forventer, at kunderne vil efterspørge i fremtiden. Derudover deltager Dansk Akvakulturs formand, Niels Dalsgaard, der står klar til at give akvakulturerhvervets perspektiv.

– Det er vigtigt for Dansk Akvakultur at styrke dialogen om akvakultur i Danmark, og jeg ser frem en god debat med de andre i panelet. Og selvfølgeligt også til de mange, gode snakke, der forhåbentligt fortsat er plads til uden for debatprogrammet. Måske vi endda kan åbne fleres øjne for, hvor spændende akvakultur er og hvor mange muligheder, der ligger. Vi producerer jo sunde og klimavenlige fødevarer med lavt miljøaftryk. Og tilmed er vores erhverv med til at skabe grønne arbejdspladser, særligt i landdistrikterne. Dét er vi meget stolte af, afslutter Niels Dalsgaard.

Han ser frem til at byde folk velkommen fysisk på Bornholm til dialog, selvom Folkemødet selvfølgeligt bliver et noget andet format i år.

– Vi vil gerne bakke op om et godt Folkemøde med vores deltagelse og debat. Arrangørerne har gjort et stort arbejde for at skabe sikre rammer for dialog midt i en meget anderledes corona-tid. Under de særlige omstændigheder kræver det selvfølgelig ekstra fra både Folkemødet og deltagerne at få alting til at gå op, og vi er glade for, at det er muligt med publikum ved scenen, fortæller Niels Dalsgaard.

Foruden det fysiske debatarrangement, vil det også være muligt at følge debatten live via streaming, så samtalen kan bringes ud i hele landet.

Debatten finder sted på Folkemødets scene 2 kl. 9.15, lørdag den 19. juni 2021.

Du finder linket til livestreaming her: Hvor skal fremtidens fisk komme fra? on Vimeo

For yderligere kommentarer kontakt:
Formand, Dansk Akvakultur: Niels Dalsgaard, tlf. 2168 8753 / e-mail: ned@danskakvakultur.dk
Kommunikations- og pressechef, Dansk Akvakultur: Helle Vendelbo, tlf. 2015 0860 / e-mail: helle@danskakvakultur.dk

Læs andre nyheder

Stort potentiale for mere miljø- og klimaeffektivt fiskeopdræt

Danmark har stolte traditioner indenfor fiskeopdræt, men svære rammevilkår og statslige opkøbsordninger har reduceret antallet af dambrug markant. Flere end 300 dambrug er lukket siden 1989, og selvom flere opdrættere gerne vil ombygge til eller etablere moderne,...

ASC høring om vandkvalitet, fiskehelse og sandart

ASC har den 1. marts 2023 offentliggjort en høring om to elementer i den nye fælles standard samt om et modul for sandart. Høringen omfatter således: Vandkvalitetsindikatorer – del af den nye fælles standard Fiskehelse og velfærdsindikatorer - del af den nye fælles...