Danske producenter af fiskefoder har styr på råvarerne

Greenpeace har informeret om ’ubæredygtig’ og ’uetisk’ import af fiskeolie og fiskemel fra Vestafrika. I den anledning kan Dansk Akvakultur oplyse, at de danske producenter af fiskefoder, BioMar og Aller Aqua, ikke bidrager til den omtalte import. BioMar benytter kun certificerede og godkendte marine råvarer fra Vestafrika. Aller Aqua indkøber ikke marine råvarer fra Vestafrika.

Læs også BioMars udtalelse om indkøb af marine råvarer fra Vestafrika.

Forbrugere, som køber fiskeprodukter fra danske fiskeopdrættere, der anvender foder fra de danske producenter af fiskefoder, kan være forsikrede om, at fisken ikke er blevet fodret med illegalt fiskemel og fiskeolie fra Vestafrika. Langt størstedelen af fiskeopdrætterne i Danmark får deres fiskefoder fra de danske producenter.

ASC-mærkede eller økologiske fiskeprodukter er også en sikkerhed for, at råvarerne i fiskenes foder er certificeret. ASC-mærkede fiskeprodukter har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden med henblik på at sikre forbrugerne et mere miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

Danmark er det land i verden med flest ASC-certificerede ørreddambrug og tegner sig for næsten halvdelen af verdens ASC-certificerede ørreddambrug. Flere danske havbrug med opdræt af ørreder også er ASC-certificerede.

Læs mere om ASC her.

Læs andre nyheder

Stort potentiale for mere miljø- og klimaeffektivt fiskeopdræt

Danmark har stolte traditioner indenfor fiskeopdræt, men svære rammevilkår og statslige opkøbsordninger har reduceret antallet af dambrug markant. Flere end 300 dambrug er lukket siden 1989, og selvom flere opdrættere gerne vil ombygge til eller etablere moderne,...

ASC høring om vandkvalitet, fiskehelse og sandart

ASC har den 1. marts 2023 offentliggjort en høring om to elementer i den nye fælles standard samt om et modul for sandart. Høringen omfatter således: Vandkvalitetsindikatorer – del af den nye fælles standard Fiskehelse og velfærdsindikatorer - del af den nye fælles...