Danske børn kan godt lide fisk – men spiser det for sjældent. Sådan lyder konklusionen på ny undersøgelse, som Københavns Universitet står bag.
Det har imidlertid ikke meget med kræsenhed at gøre, som de små middagsgæster ellers tit bliver skudt i skoene. 70 procent af børnene svarer nemlig, at de godt lide fisk. 17 procent er i tvivl, og kun 15 procent af børnene svarer, at de ikke kan lide fisk.
Det får forskerne bag rapporten til at fremhæve, at forældrene har en vigtig opgave i forhold til at sikre, at der kommer mere fisk på tallerkenen.
For der er mange gode grunde til at spise mere fra det blå skattekammer. Fisk er en god kilde til protein og indeholder fedtsyrer, vitaminer og mineraler, der er vigtige for vores knogler og for at undgå hjertekarsygdomme.
Danske børn mellem 10 og 17 år får kun 105 gram fisk om ugen, hvilket svarer til omkring en tredjedel af de 350 gram, som Fødevarestyrelsen anbefaler, som en del af en kost, der er god for både sundhed og klima. Alle former for fisk og skaldyr tæller med i Fødevarestyrelsens anbefaling. Det gælder både opdrætsfisk og fisk, der er fanget vildt.