Der skal mere fisk på børnenes tallerkener

Danske børn kan godt lide fisk – men spiser det for sjældent. Sådan lyder konklusionen på ny undersøgelse, som Københavns Universitet står bag.

Det har imidlertid ikke meget med kræsenhed at gøre, som de små middagsgæster ellers tit bliver skudt i skoene. 70 procent af børnene svarer nemlig, at de godt lide fisk. 17 procent er i tvivl, og kun 15 procent af børnene svarer, at de ikke kan lide fisk.

Det får forskerne bag rapporten til at fremhæve, at forældrene har en vigtig opgave i forhold til at sikre, at der kommer mere fisk på tallerkenen.

For der er mange gode grunde til at spise mere fra det blå skattekammer. Fisk er en god kilde til protein og indeholder fedtsyrer, vitaminer og mineraler, der er vigtige for vores knogler og for at undgå hjertekarsygdomme.

Danske børn mellem 10 og 17 år får kun 105 gram fisk om ugen, hvilket svarer til omkring en tredjedel af de 350 gram, som Fødevarestyrelsen anbefaler, som en del af en kost, der er god for både sundhed og klima. Alle former for fisk og skaldyr tæller med i Fødevarestyrelsens anbefaling. Det gælder både opdrætsfisk og fisk, der er fanget vildt.

Læs andre nyheder

Temadag om innovations- og udviklingsmuligheder for havbrugserhvervet

Dansk Akvakultur havde tirsdag den 31. januar fornøjelsen af at invitere til temadag i Agro Food Park, hvor dagsordenen var innovations- og udviklingsmuligheder i havbrugserhvervet. På temadagen blev bl.a. de nyeste resultater fra GUDP-projektet Hav-Tek præsenteret...

Samlet fiskebranche ønsker udfasning af PFAS

DEBAT: De seneste ugers debat om PFAS ramte i starten af sidste uge fiskebranchen, da DR den 23. januar bragte en nyhed om, at DTU Fødevareinstituttet har fundet flourstofferne i økologiske æg, som forventes at stamme fra det fiskemel, der bruges i hønsenes foder....

René Christensen bliver direktør for Dansk Akvakultur

René Christensen starter 1. februar som direktør i brancheforeningen Dansk Akvakultur. Dansk Akvakultur er brancheforening for dambrug, havbrug, RAS-anlæg, skaldyrsopdræt, fiskefoder, eksport og økologisk opdræt. Foreningen er også medlem af Landbrug & Fødevarer....

Danske opdrætsfisk overholder PFAS-grænseværdier

DTU Fødevareinstituttet har den 23. januar 2023 oplyst i en pressemeddelelse, at man har foretaget en teknisk undersøgelse af danske økologiske æg, som indeholder PFAS. DTU vurderer, at hovedkilden til PFAS i æggene kan stamme fra fiskemel som foderingrediens.Der...