Der skal mere fisk på børnenes tallerkener

Danske børn kan godt lide fisk – men spiser det for sjældent. Sådan lyder konklusionen på ny undersøgelse, som Københavns Universitet står bag.

Det har imidlertid ikke meget med kræsenhed at gøre, som de små middagsgæster ellers tit bliver skudt i skoene. 70 procent af børnene svarer nemlig, at de godt lide fisk. 17 procent er i tvivl, og kun 15 procent af børnene svarer, at de ikke kan lide fisk.

Det får forskerne bag rapporten til at fremhæve, at forældrene har en vigtig opgave i forhold til at sikre, at der kommer mere fisk på tallerkenen.

For der er mange gode grunde til at spise mere fra det blå skattekammer. Fisk er en god kilde til protein og indeholder fedtsyrer, vitaminer og mineraler, der er vigtige for vores knogler og for at undgå hjertekarsygdomme.

Danske børn mellem 10 og 17 år får kun 105 gram fisk om ugen, hvilket svarer til omkring en tredjedel af de 350 gram, som Fødevarestyrelsen anbefaler, som en del af en kost, der er god for både sundhed og klima. Alle former for fisk og skaldyr tæller med i Fødevarestyrelsens anbefaling. Det gælder både opdrætsfisk og fisk, der er fanget vildt.

Læs andre nyheder

Stort potentiale for mere miljø- og klimaeffektivt fiskeopdræt

Danmark har stolte traditioner indenfor fiskeopdræt, men svære rammevilkår og statslige opkøbsordninger har reduceret antallet af dambrug markant. Flere end 300 dambrug er lukket siden 1989, og selvom flere opdrættere gerne vil ombygge til eller etablere moderne,...

ASC høring om vandkvalitet, fiskehelse og sandart

ASC har den 1. marts 2023 offentliggjort en høring om to elementer i den nye fælles standard samt om et modul for sandart. Høringen omfatter således: Vandkvalitetsindikatorer – del af den nye fælles standard Fiskehelse og velfærdsindikatorer - del af den nye fælles...