Der skal mere fisk på børnenes tallerkener

Danske børn kan godt lide fisk – men spiser det for sjældent. Sådan lyder konklusionen på ny undersøgelse, som Københavns Universitet står bag.

Det har imidlertid ikke meget med kræsenhed at gøre, som de små middagsgæster ellers tit bliver skudt i skoene. 70 procent af børnene svarer nemlig, at de godt lide fisk. 17 procent er i tvivl, og kun 15 procent af børnene svarer, at de ikke kan lide fisk.

Det får forskerne bag rapporten til at fremhæve, at forældrene har en vigtig opgave i forhold til at sikre, at der kommer mere fisk på tallerkenen.

For der er mange gode grunde til at spise mere fra det blå skattekammer. Fisk er en god kilde til protein og indeholder fedtsyrer, vitaminer og mineraler, der er vigtige for vores knogler og for at undgå hjertekarsygdomme.

Danske børn mellem 10 og 17 år får kun 105 gram fisk om ugen, hvilket svarer til omkring en tredjedel af de 350 gram, som Fødevarestyrelsen anbefaler, som en del af en kost, der er god for både sundhed og klima. Alle former for fisk og skaldyr tæller med i Fødevarestyrelsens anbefaling. Det gælder både opdrætsfisk og fisk, der er fanget vildt.

Læs andre nyheder

Røget laks fra havbrug smager bedst

Dansk Akvakulturs bemærkning til Jyllands Postens artikel fra 21. november 2021: Opdrætslaks smager bedst, men kun, når vi ikke ved, hvad vi spiser. I blindtest foretrækker folk smagen af røget laks fra konventionelle opdræt, skarpt forfulgt af økologisk opdrættet...

Muslingeopdræt: En gevinst for vandmiljøet

I forbindelse med Danmarks Havplan og kommunalvalget har debatten om muslingeopdræt i Limfjorden optaget en del spalteplads i især de nordjyske lokalmedier. Dansk Akvakultur har bidraget med et debatindlæg bragt i Nordjyske Stiftstidende. Indlægget gik i rette med...

Langt fra borgen – men tæt på den gode dialog

Snakken gik omkring frokostbordet, da Socialdemokratiets fiskeriordfører og næstformand for Miljø- og Fødevareudvalget Kasper Roug besøgte en række anlæg i det midtjyske. Det var AquaPri’s sandartanlæg, FREA og Åbro Dambrug, som bød indenfor på deres anlæg. Blå...

Lad os tage en åben dialog

Dansk Akvakultur svarer igen på muslingekritik med følgende debatindlæg bragt i Nordjyske Stiftstidende den 1. november 2021. Lad os tage en åben dialog om muslingeopdræt I et debatindlæg bragt i Nordjyskes Thy-Mors-sektion den 26. oktober langer Berit Raldin,...

Professor: “Muslinger er noget af det bedste, man kan spise”

Professor ved DTU Aqua og direktør for Dansk Skalddyrcenter, Jens Kjerulf Petersen, undrer sig over, at opdræt af muslinger aktuelt bliver fremstillet som forurenende og til skade for miljøet.  ”Intet kunne være mere forkert” skriver Kjerulf i et debatindlæg...