Pressemeddelelse fra AquaPri A/S den 9. december 2021.

Anders Priess er en af pionererne i opbygningen af den danske fiske- og opdrætsbranche.

Anders Priess, der den 25. november fyldte 85 år, er en af pionererne i opbygningen af den danske fiske- og opdrætsbranche. Han startede hos sin far i Priess & Co i Glyngøre i 1959. Under hans ledelse voksede virksomheden til næsten 1.000 ansatte og var dermed lokalområdets største arbejdsplads. 80’erne var en hård kampplads for de største danske fiskevirksomheder, og Priess & Co blev i 1991 afhændet til Royal Greenland. Anders Priess insisterede på at beholde sine ørreddambrug og videreførte opdrætsaktiviteterne i sit nye firma AquaPri, som han fortsat driver sammen med sin bror og deres to sønner. AquaPri er i dag en af Danmarks største fiskeopdrætsvirksomheder.

Anders Priess er drevet af en ukuelig optimisme og iværksættertrang og besluttede sig i 2003 for, som den første i verden, at opdrætte ferskvandsfisken sandart i recirkulerede anlæg. I dag driver AquaPri verdens største opdrætsanlæg med sandart, beliggende i Sydjylland.

Anders Priess er ”still going strong” og har fortsat to hjem; det ene hos sin kone Hanne og det andet hos alle sine papirer på kontoret, som han slet ikke kan undvære. Anders elsker at rejse, men alderen sætter efterhånden også sine begrænsninger, så i dag bliver det mest til besøg hos børnene, gode venner og de 15 dambrug. Alderen trykkede ham alligevel ikke mere end, at han og Hanne denne sommer tog den lange tur til sommerhuset i Nice i bil.

Anders Priess er stadig aktiv og ivrig debattør og skribent af læserbreve i samfundsdebatten og giver ofte sin mening til kende for emne, han brænder for.

Kontakt for yderligere oplysninger: Dorthe Riise, Dorthe.Riise@aquapri.dk, +45 22 27 06 53