

American Food and Drug Administration (FDA, Food and Drug Administration), der er tilknyttet USA’s sundhedsministerium, vil hjælpe amerikanerne med at træffe bedre og sundere fødevarevalg, når de handler. Derfor har FDA foreslået, at man fremadrettet tilpasser definitionen af ”healthy foods”, så den imødekommer videnskabelig dokumentation for, hvad der kan kategoriseres som sund mad. Det indebærer bl.a. begrænsninger for indholdet af sukker, mættet fedt og salt.
Med det nye forslag vil flere fødevarer kunne benytte sig af sund-betegnelsen, herunder fed fisk, såsom laks og ørred, nødder, avocado og bestemte typer vegetabilske olier. Disse fødevarer er kendetegnet ved at have et højt indhold af umættet fedt, som tilfører kroppen livsnødvendige fedtsyrer og bl.a. modvirker blodpropper og åreforkalkning.
Hvis FDA-forslaget går igennem vil det også medføre, at hvidt brød samt yoghurt og morgenmadsprodukter med højt sukkerindhold fremover ikke kan betegnes som værende sundt.
FDA arbejder sideløbende med udviklingen af en frivillig healthy-mærkningsordning til fødevarer.