FDA-forslag definerer fed fisk som ”sundt”

American Food and Drug Administration (FDA, Food and Drug Administration), der er tilknyttet USA’s sundhedsministerium, vil hjælpe amerikanerne med at træffe bedre og sundere fødevarevalg, når de handler. Derfor har FDA foreslået, at man fremadrettet tilpasser definitionen af ”healthy foods”, så den imødekommer videnskabelig dokumentation for, hvad der kan kategoriseres som sund mad. Det indebærer bl.a. begrænsninger for indholdet af sukker, mættet fedt og salt.

Med det nye forslag vil flere fødevarer kunne benytte sig af sund-betegnelsen, herunder fed fisk, såsom laks og ørred, nødder, avocado og bestemte typer vegetabilske olier. Disse fødevarer er kendetegnet ved at have et højt indhold af umættet fedt, som tilfører kroppen livsnødvendige fedtsyrer og bl.a. modvirker blodpropper og åreforkalkning.

Hvis FDA-forslaget går igennem vil det også medføre, at hvidt brød samt yoghurt og morgenmadsprodukter med højt sukkerindhold fremover ikke kan betegnes som værende sundt.   

FDA arbejder sideløbende med udviklingen af en frivillig healthy-mærkningsordning til fødevarer.

Læs andre nyheder

Stort potentiale for mere miljø- og klimaeffektivt fiskeopdræt

Danmark har stolte traditioner indenfor fiskeopdræt, men svære rammevilkår og statslige opkøbsordninger har reduceret antallet af dambrug markant. Flere end 300 dambrug er lukket siden 1989, og selvom flere opdrættere gerne vil ombygge til eller etablere moderne,...

ASC høring om vandkvalitet, fiskehelse og sandart

ASC har den 1. marts 2023 offentliggjort en høring om to elementer i den nye fælles standard samt om et modul for sandart. Høringen omfatter således: Vandkvalitetsindikatorer – del af den nye fælles standard Fiskehelse og velfærdsindikatorer - del af den nye fælles...