FDA-forslag definerer fed fisk som ”sundt”

American Food and Drug Administration (FDA, Food and Drug Administration), der er tilknyttet USA’s sundhedsministerium, vil hjælpe amerikanerne med at træffe bedre og sundere fødevarevalg, når de handler. Derfor har FDA foreslået, at man fremadrettet tilpasser definitionen af ”healthy foods”, så den imødekommer videnskabelig dokumentation for, hvad der kan kategoriseres som sund mad. Det indebærer bl.a. begrænsninger for indholdet af sukker, mættet fedt og salt.

Med det nye forslag vil flere fødevarer kunne benytte sig af sund-betegnelsen, herunder fed fisk, såsom laks og ørred, nødder, avocado og bestemte typer vegetabilske olier. Disse fødevarer er kendetegnet ved at have et højt indhold af umættet fedt, som tilfører kroppen livsnødvendige fedtsyrer og bl.a. modvirker blodpropper og åreforkalkning.

Hvis FDA-forslaget går igennem vil det også medføre, at hvidt brød samt yoghurt og morgenmadsprodukter med højt sukkerindhold fremover ikke kan betegnes som værende sundt.   

FDA arbejder sideløbende med udviklingen af en frivillig healthy-mærkningsordning til fødevarer.

Læs andre nyheder

Temadag om innovations- og udviklingsmuligheder for havbrugserhvervet

Dansk Akvakultur havde tirsdag den 31. januar fornøjelsen af at invitere til temadag i Agro Food Park, hvor dagsordenen var innovations- og udviklingsmuligheder i havbrugserhvervet. På temadagen blev bl.a. de nyeste resultater fra GUDP-projektet Hav-Tek præsenteret...

Samlet fiskebranche ønsker udfasning af PFAS

DEBAT: De seneste ugers debat om PFAS ramte i starten af sidste uge fiskebranchen, da DR den 23. januar bragte en nyhed om, at DTU Fødevareinstituttet har fundet flourstofferne i økologiske æg, som forventes at stamme fra det fiskemel, der bruges i hønsenes foder....

René Christensen bliver direktør for Dansk Akvakultur

René Christensen starter 1. februar som direktør i brancheforeningen Dansk Akvakultur. Dansk Akvakultur er brancheforening for dambrug, havbrug, RAS-anlæg, skaldyrsopdræt, fiskefoder, eksport og økologisk opdræt. Foreningen er også medlem af Landbrug & Fødevarer....

Danske opdrætsfisk overholder PFAS-grænseværdier

DTU Fødevareinstituttet har den 23. januar 2023 oplyst i en pressemeddelelse, at man har foretaget en teknisk undersøgelse af danske økologiske æg, som indeholder PFAS. DTU vurderer, at hovedkilden til PFAS i æggene kan stamme fra fiskemel som foderingrediens.Der...