Hvor skal fremtidens fisk komme fra?

Når verdens have ikke kan følge med efterspørgslen af vilde fisk, hvem skal så levere dem? Dette relevante spørgsmål stiller nyhedsmediet Zetland i denne artikel. 

Akvakultur er en del af svaret, og i den forbindelse har Zetland besøgt Morten Priess, der er medejer af AquaPri, til en snak om havbrug i medgang og modgang. 

I de seneste år har havbrug været udsat for politisk modvind, trods opdrættede fisk er en klimavenlig animalsk proteinkilde. DTU Aquas forskningsleder, Per Bovbjerg Pedersen udtaler i artiklen, at det er nødvendigt, at man udvider alle steder i akvakultursektoren, også for havbrug, hvis vi skal følge med den globale efterspørgsel på fisk.

Derfor mener han også, det er “ærgerligt”, at regeringen ikke vil give nye tilladelser til havbrug i Danmark.

“Vi skal selvfølgelig tage miljøhensyn og finde ud af, hvor de kan ligge, så de ikke generer nogen. Men hvis vi ikke skal lave dem i Danmark, hvor skal vi så få vores fisk fra? Jeg synes, man skylder at føre tanken til ende og svare på det spørgsmål.”

Du kan læse resten af artiklen her

Læs andre nyheder

Stort potentiale for mere miljø- og klimaeffektivt fiskeopdræt

Danmark har stolte traditioner indenfor fiskeopdræt, men svære rammevilkår og statslige opkøbsordninger har reduceret antallet af dambrug markant. Flere end 300 dambrug er lukket siden 1989, og selvom flere opdrættere gerne vil ombygge til eller etablere moderne,...

ASC høring om vandkvalitet, fiskehelse og sandart

ASC har den 1. marts 2023 offentliggjort en høring om to elementer i den nye fælles standard samt om et modul for sandart. Høringen omfatter således: Vandkvalitetsindikatorer – del af den nye fælles standard Fiskehelse og velfærdsindikatorer - del af den nye fælles...