Kokkelandsholdets direktør positiv over for havopdrættede ørreder

Danmarks Kokkelandshold eksperimenterer med havopdrættede ørreder som et muligt element i VM-menu.

Danmarks Kokkelandshold, der har indgået i et samarbejde med Musholm A/S i flere år, udvikler gastronomiske menuer med havopdrættede ørreder som et muligt element i deres kommende VM-menu.

“Når vi skal repræsentere Danmark, så skal vi selvfølgelig komme med det skarpeste håndværk og en gastronomisk oplevelse på allerhøjeste niveau. Men vi skal også bruge vores platform til at vise verden og den almindelige forbruger, hvor vi skal hen med vores mad”, udtaler direktør for kokkelandsholdet, Morten Juul, i en artikel bragt i magasinet Food&Drink den 7. december 2021.

Morten Juul Andersen er uforstående over for modstanden mod havbrug. “Jeg forstår ikke modstanden mod havbrug. Fisk er en af de mest bæredygtige proteinkilder, vi kan få i vores mad. Vi er stolte af, at vi i Danmark producerer fisk af høj kvalitet med et meget lavt CO 2 -aftryk”, udtaler Morten Juul Andersen i artiklen.

Dén holdning deler Venstres miljøordfører, Jacob Jensen, der i artiklen i Food&Drink giver et bud på de årsager, der driver den politiske uvilje mod havbrug: “Der er stærk modstand mod havbrug på den yderste venstrefløj, og jeg kan godt frygte, at de “kan få havbrugene” som en mærkesag, fordi det ikke er så dyr en politisk pris at betale. Men det er jo dybt ærgerligt, hvis vi smider dansk havbrug under bussen, når vi ved, at både produktion og følgeindustri er verdensførende med hensyn til både kvalitet, dyrevelfærd, miljø og klima”.

Musholm er glad for samarbejdet med Kokkelandsholdet. “Det er en helt igennem positiv oplevelse at arbejde med de unge mennesker, som virkelig brænder for kokkefaget og arbejder seriøst og ihærdigt med at dygtiggøre sig. De træner flere gange om ugen ved siden af deres daglige arbejde på restauranter rundt i hele Danmark. Samtidig er det som primære fødevare-producent og bekræftende at opleve, hvordan havopdrættede ørreder som råvare kan forædles og forarbejdes på meget højt gastronomisk niveau”, siger salgschef Rudi Petersen hos Musholm A/S.

Læs andre nyheder

Høringssvar til vandområdeplaner for 2021-2027

Miljøstyrelsen har haft udkast til Vandområdeplanerne for tredje planperiode (2021-2027) i høring i 6 måneder til den 22. juni 2022. Dansk Akvakultur har udarbejdet høringssvar, som kan læses her. I vores høringssvar henviser vi til Landbrugs...

Dansk Akvakultur har afholdt generalforsamling og årsmøder

Den 19. maj 2022 afholdte Dansk Akvakultur årsmøde for dambrug, havbrug og RAS samt ordinær generalforsamling for vores medlemmer.  Dansk Akvakulturs medlemmer var samlet til en god og spændende dag på Hotel Horisont i Aarhus N, hvor professor Niels Jørgen Olsen...

Dansk Akvakultur på Naturmøde 2022

På Naturmødet 19.-21. maj indtog Dansk Akvakultur sammen med Danmarks Fiskeriforening (DFPO) og Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO) Sydvestkajen i Hirtshals,.På den fælles stand talte vi med danskerne om akvakultur og fiskeri i Danmark. Udover en...

Sashimi Royal fik besøg fra Borgen

Venstres erhvervs- og fiskeriordfører, Torsten Schack, var på besøg hos Sashimi Royal i Hanstholm til en snak om barrierer og muligheder for landbaseret opdræt. Direktør Søren Mattesen (th.) viser Torsten Schack (mf.) og Brian Thomsen (tv.) rundt på det nuværende...

Mød Dansk Akvakultur på Naturmødet

"Røre-fisk" til stor glæde for børnene på naturmøde i Hirtshals. Foto: Dansk Akvakultur. På årets Naturmøde holder Dansk Akvakultur til på Sydvestkajen i Hirtshals, hvor vi har en stand sammen Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Pelagiske Producentorganisation. Her...