Kokkelandsholdets direktør positiv over for havopdrættede ørreder

Danmarks Kokkelandshold eksperimenterer med havopdrættede ørreder som et muligt element i VM-menu.

Danmarks Kokkelandshold, der har indgået i et samarbejde med Musholm A/S i flere år, udvikler gastronomiske menuer med havopdrættede ørreder som et muligt element i deres kommende VM-menu.

“Når vi skal repræsentere Danmark, så skal vi selvfølgelig komme med det skarpeste håndværk og en gastronomisk oplevelse på allerhøjeste niveau. Men vi skal også bruge vores platform til at vise verden og den almindelige forbruger, hvor vi skal hen med vores mad”, udtaler direktør for kokkelandsholdet, Morten Juul, i en artikel bragt i magasinet Food&Drink den 7. december 2021.

Morten Juul Andersen er uforstående over for modstanden mod havbrug. “Jeg forstår ikke modstanden mod havbrug. Fisk er en af de mest bæredygtige proteinkilder, vi kan få i vores mad. Vi er stolte af, at vi i Danmark producerer fisk af høj kvalitet med et meget lavt CO 2 -aftryk”, udtaler Morten Juul Andersen i artiklen.

Dén holdning deler Venstres miljøordfører, Jacob Jensen, der i artiklen i Food&Drink giver et bud på de årsager, der driver den politiske uvilje mod havbrug: “Der er stærk modstand mod havbrug på den yderste venstrefløj, og jeg kan godt frygte, at de “kan få havbrugene” som en mærkesag, fordi det ikke er så dyr en politisk pris at betale. Men det er jo dybt ærgerligt, hvis vi smider dansk havbrug under bussen, når vi ved, at både produktion og følgeindustri er verdensførende med hensyn til både kvalitet, dyrevelfærd, miljø og klima”.

Musholm er glad for samarbejdet med Kokkelandsholdet. “Det er en helt igennem positiv oplevelse at arbejde med de unge mennesker, som virkelig brænder for kokkefaget og arbejder seriøst og ihærdigt med at dygtiggøre sig. De træner flere gange om ugen ved siden af deres daglige arbejde på restauranter rundt i hele Danmark. Samtidig er det som primære fødevare-producent og bekræftende at opleve, hvordan havopdrættede ørreder som råvare kan forædles og forarbejdes på meget højt gastronomisk niveau”, siger salgschef Rudi Petersen hos Musholm A/S.

Læs andre nyheder

Kronik: Lad ikke Norge løbe med det lyserøde guld

Det er absurd, hvis misforståede bekymringer for natur og miljø skal forhindre Danmark i at gå forrest med produktionen fisk fra havbrug. Det er indiskutabelt en af verdens reneste kilder til animalsk protein. Politiken bragte den 5. januar 2022 en kronik om...

Mulighed for ekstra lønrefusion til praktikværter

Den 30. november 2021 afholdt Hansenberg praktikværtsmøde for landbrugsuddannelsen.Ved mødet gennemgik Hansenberg blandt andet fag og faglige mål på hovedforløbet, sammenhæng med praktikmål og samarbejdet mellem skole og praktikplads. Hansenberds præsentation fra...

Akvakultur topper indeks for bæredygtighed

Akvakulturvirksomheder ligger i top på indeks, der hvert år rangerer verdens største producenter af animalsk protein i forhold til bæredygtighed. Coller FAIRR Protein Producer Index  vurderer hvert år verdens største, børsnoterede kød-, mejeri- og...

Eventuel klimamærkning bør være på EU-niveau

Et eventuelt klimamærke bør sikre, at man meningsfuldt kan sammenligne produkter på tværs af lande. Det mener Dansk Akvakultur, Landbrug & Fødevarer og Fiskeriforeningen. Dansk Akvakultur har sammen med Landbrug og Fødevarer og Fiskeriforeningen skrevet et...