På safari i Østersøen

– Vi skal både kigge meget mere på livet i vandet, og så skal vi se på hvordan havet og landbruget kan supplere hinanden” udtaler direktør Brian Thomsen i denne pressemeddelelse fra Bioøkonomisk Vækstcenter, der sætter fokus på fremtidens fødevarer.

Pressemeddelelse udarbejdet af Bioøkonomisk Vækstcenter, Guldborgsund Kommune.

Hvor og hvordan skal man starte, når vaner skal ændres og nye smage skal opdages? I Bioøkonomisk Vækstcenter, der er en del af Guldborgsund Kommune arbejdes der på højtryk for, at ændre vaner og holdninger til fremtidens fødevarer.

Tang var på programmet da vækstcenteret i dag stod bag undervisningen af 23 elever fra CELF i Nykøbing og Nakskov og 3 medarbejdere fra Fælleskøkkenet, der laver mad til plejehjem og sygehuset. Eleverne tog først på tang-safari til stranden ved Halskov Vænge og senere blev alle undervist i havets forskellige typer tang af havbiolog Claus Falconi. Eleverne sluttede af med at gå i køkkenet, hvor de tilberedte laksetærte, frikadeller og brød med den tang de havde høstet på stranden.

Andy Krebs Hagstrøm er produktionsleder i Fælleskøkkenet og deltog også i undervisningen ”Vi ønsker hele tiden at udvikle, den mad vi serverer. Tang er en såkaldt superfood og indeholder masser af vitaminer, mineraler og proteiner og er derfor helt perfekt til vores målgruppe, som primært er svage og småtspisende. Nu har vi fået ny inspiration, som vi kan arbejde videre med i køkkenet”.

”Det er vigtigt, at vi får sat ordentligt skub i udviklingen hen i mod fremtidens fødevarer. I Danmark har vi masser af fødevarer med meget lavt klimaaftryk, der bare venter på at blive samlet op og sat i produktion og samtidig er der en øget efterspørgsel fra forbrugerne efter at leve et mere bæredygtigt liv, hvor man belaster miljøet mindst muligt. Vi har en del af løsningen. Vi skal både kigge meget mere på livet i vandet, som eleverne her har gjort og så skal vi se på hvordan havet og landbruget kan supplere hinanden” siger Brian Thomsen fra Dansk Akvakultur.

Blå bioøkonomi er et centralt element i udviklingen af bæredygtige fødevarer og kobles denne udvikling sammen med jordbruget opstår nye og spændende synergier. Den 23.-24. september afholdes Dansk Bioøkonomikonference 2020 og på sporet ”Havets ressourcer” præsenterer en række oplægsholdere konkrete cases omkring havets ressourcer og hvordan havbrug og landbrug kan skabe nye og bæredygtige synergier ved at supplere hinanden.

På konferencen kan man også møde eleverne fra CELF, der har taget fremtidens ingredienser til sig serverer smagsprøver på fremtids-mad til konferencedeltagerne.

Formålet med konferencen er at dele knowhow fra små og store virksomheder, der skaber ny forretning med bioøkonomi; at få inspiration fra forskernes nyeste viden om bioøkonomi og bud på de næste realiserbare forretningsmuligheder; få viden om bæredygtig udvikling og få nye netværkskontakter på tværs af traditionelle faggrænser i inspirerende og smukke rammer.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig på www.bioguldborgsund.dk

Foto: Nina Friis Hansen, CELF.
For yderligere information kontakt:
Projektkoordinator Mette Jørgensen på tlf.: 2518 1833

Læs andre nyheder

Regeringens udspil til en akvakulturstrategi er ikke godt nok

Dansk Akvakultur kan ikke bakke op om regeringens udspil til en ny strategi for akvakultur. Udspillet er mangelfuldt og formår ikke at binde fødevareproduktionen sammen med ønskerne til fødevareforbruget, skriver Brian Thomsen i Altinget. Af Brian Thomsen, direktør...

Dansk Akvakultur på klimafolkemøde

Dansk Akvakultur har indtaget Kajen på årets Klimafolkemøde den 1.-3.september i Middelfart. På årets klimafolkemøde er Dansk Akvakultur gået sammen med Foreningen Muslingeerhvervet og Maren Moltke Lyngsgaard, rådgiver ved WSP og kogebogsforfatter til kogebogen BLÅ,...

Velkommen til Akvakulturfakta

Dansk Akvakultur har netop lanceret hjemmesiden Akvakulturfakta. Denne har til formål at udbrede kendskabet til akvakultur og bidrage til en nuanceret og saglig formidling om opdræt af fisk og skaldyr i Danmark. Akvakulturerhvervet er i konstant udvikling og der...

Skal din virksomhed have besøg af en skoleklasse?

”Mad fra havet” er et nyt undervisningsmateriale, der sætter vi fokus på fremtidens bæredygtige fødevarer. Der er blandt andet undervisningsmateriale om akvakultur generelt og om muslinger, tang og østers specifikt.Skal din virksomhed have besøg af en...