Stor forbrugerundersøgelse fremhæver bæredygtighedspotentialet i de ”blå proteiner”

Mærkningsordningen for bæredygtig akvakultur, ASC (The Aquaculture Stewardship Council) har netop udsendt deres hidtil største forbrugeranalyse, hvor flere end 12.000 forbrugere fordelt på 12 lande har medvirket.

Forbrugerundersøgelsen har fokus på forbrugernes opfattelse og forbrug af fisk og skaldyr, og den konkluderer blandt andet følgende:

  • Sundhed er det primære incitament til at spise fisk og skaldyr.
  • De ”blå proteiner” har et stort potentiale til at blive en bæredygtig og miljøvenlig, animalsk proteinkilde. Mere end halvdelen opfatter det dog ikke som bæredygtigt på nuværende tidspunkt.
  • Flertallet vurderer, at det har en positiv effekt på havene, at man køber fisk og skaldyr fra ansvarligt opdræt og fangst.
  • ASC-mærket repræsenterer en høj troværdighed blandt forbrugerne.

Du kan læse mere om undersøgelsen her.  

Vidste du…

At Danmark er det land i verden med flest ASC-certificerede ørreddambrug, og vi tegner os for næsten halvdelen af verdens ASC-certificerede ørreddambrug.

Hvad er ASC?

ASC blev etableret i Europa i 2012, og det står for Aquaculture Stewardship Council. Mærket anvendes udelukkende på opdrættet fisk og skaldyr, der lever op til mærkets principper om ansvarligt opdræt. Når man køber et ASC-mærket produkt, er man derfor garanteret, at det er opdrættet med fokus på miljø, hvilket indebærer krav til vandkvalitet, bundforhold, fiskesundhed, fodereffektivitet, foder fra bæredygtige kilder og en lav CO2-udledning. Derudover er der et socialt fokus i ASC-mærket, hvor man blandt andet stiller krav til arbejdsforhold og rimelige lønninger.

Læs andre nyheder

Temadag om innovations- og udviklingsmuligheder for havbrugserhvervet

Dansk Akvakultur havde tirsdag den 31. januar fornøjelsen af at invitere til temadag i Agro Food Park, hvor dagsordenen var innovations- og udviklingsmuligheder i havbrugserhvervet. På temadagen blev bl.a. de nyeste resultater fra GUDP-projektet Hav-Tek præsenteret...

Samlet fiskebranche ønsker udfasning af PFAS

DEBAT: De seneste ugers debat om PFAS ramte i starten af sidste uge fiskebranchen, da DR den 23. januar bragte en nyhed om, at DTU Fødevareinstituttet har fundet flourstofferne i økologiske æg, som forventes at stamme fra det fiskemel, der bruges i hønsenes foder....

René Christensen bliver direktør for Dansk Akvakultur

René Christensen starter 1. februar som direktør i brancheforeningen Dansk Akvakultur. Dansk Akvakultur er brancheforening for dambrug, havbrug, RAS-anlæg, skaldyrsopdræt, fiskefoder, eksport og økologisk opdræt. Foreningen er også medlem af Landbrug & Fødevarer....

Danske opdrætsfisk overholder PFAS-grænseværdier

DTU Fødevareinstituttet har den 23. januar 2023 oplyst i en pressemeddelelse, at man har foretaget en teknisk undersøgelse af danske økologiske æg, som indeholder PFAS. DTU vurderer, at hovedkilden til PFAS i æggene kan stamme fra fiskemel som foderingrediens.Der...