Stor forbrugerundersøgelse fremhæver bæredygtighedspotentialet i de ”blå proteiner”

Mærkningsordningen for bæredygtig akvakultur, ASC (The Aquaculture Stewardship Council) har netop udsendt deres hidtil største forbrugeranalyse, hvor flere end 12.000 forbrugere fordelt på 12 lande har medvirket.

Forbrugerundersøgelsen har fokus på forbrugernes opfattelse og forbrug af fisk og skaldyr, og den konkluderer blandt andet følgende:

  • Sundhed er det primære incitament til at spise fisk og skaldyr.
  • De ”blå proteiner” har et stort potentiale til at blive en bæredygtig og miljøvenlig, animalsk proteinkilde. Mere end halvdelen opfatter det dog ikke som bæredygtigt på nuværende tidspunkt.
  • Flertallet vurderer, at det har en positiv effekt på havene, at man køber fisk og skaldyr fra ansvarligt opdræt og fangst.
  • ASC-mærket repræsenterer en høj troværdighed blandt forbrugerne.

Du kan læse mere om undersøgelsen her.  

Vidste du…

At Danmark er det land i verden med flest ASC-certificerede ørreddambrug, og vi tegner os for næsten halvdelen af verdens ASC-certificerede ørreddambrug.

Hvad er ASC?

ASC blev etableret i Europa i 2012, og det står for Aquaculture Stewardship Council. Mærket anvendes udelukkende på opdrættet fisk og skaldyr, der lever op til mærkets principper om ansvarligt opdræt. Når man køber et ASC-mærket produkt, er man derfor garanteret, at det er opdrættet med fokus på miljø, hvilket indebærer krav til vandkvalitet, bundforhold, fiskesundhed, fodereffektivitet, foder fra bæredygtige kilder og en lav CO2-udledning. Derudover er der et socialt fokus i ASC-mærket, hvor man blandt andet stiller krav til arbejdsforhold og rimelige lønninger.

Læs andre nyheder

Regeringens udspil til en akvakulturstrategi er ikke godt nok

Dansk Akvakultur kan ikke bakke op om regeringens udspil til en ny strategi for akvakultur. Udspillet er mangelfuldt og formår ikke at binde fødevareproduktionen sammen med ønskerne til fødevareforbruget, skriver Brian Thomsen i Altinget. Af Brian Thomsen, direktør...

Dansk Akvakultur på klimafolkemøde

Dansk Akvakultur har indtaget Kajen på årets Klimafolkemøde den 1.-3.september i Middelfart. På årets klimafolkemøde er Dansk Akvakultur gået sammen med Foreningen Muslingeerhvervet og Maren Moltke Lyngsgaard, rådgiver ved WSP og kogebogsforfatter til kogebogen BLÅ,...

Velkommen til Akvakulturfakta

Dansk Akvakultur har netop lanceret hjemmesiden Akvakulturfakta. Denne har til formål at udbrede kendskabet til akvakultur og bidrage til en nuanceret og saglig formidling om opdræt af fisk og skaldyr i Danmark. Akvakulturerhvervet er i konstant udvikling og der...

Skal din virksomhed have besøg af en skoleklasse?

”Mad fra havet” er et nyt undervisningsmateriale, der sætter vi fokus på fremtidens bæredygtige fødevarer. Der er blandt andet undervisningsmateriale om akvakultur generelt og om muslinger, tang og østers specifikt.Skal din virksomhed have besøg af en...