Strategisk vision for bæredygtig produktion og forbrug af akvakulturprodukter i EU.

EU Blue Farming

EU Kommissionen har netop udgivet deres strategiske visioner for en bæredygtig produktion og forbrug af akvakulturprodukter i EU.

Mere end halvdelen af verdens forbrug af fisk og andre akvatiske fødevarevarer kommer fra akvakultur, og i de seneste årtier har akvakultur været den hurtigst voksende fødevaresektor i verden. Denne vækst forventes at fortsætte.

EU Kommissionen har netop offentliggjort deres strategiske visioner til at fremme en bæredygtig produktion og forbrug af akvakulturprodukter. Strategien er en del af Den Europæiske Grønne Pagt, der bl.a. har til formål at gøre EU til det første klimaneutrale kontinent. 

Læs de strategiske visioner for en bæredygtig produktion og forbrug af akvakulturprodukter HER. 

Læs andre nyheder

Stort potentiale for mere miljø- og klimaeffektivt fiskeopdræt

Danmark har stolte traditioner indenfor fiskeopdræt, men svære rammevilkår og statslige opkøbsordninger har reduceret antallet af dambrug markant. Flere end 300 dambrug er lukket siden 1989, og selvom flere opdrættere gerne vil ombygge til eller etablere moderne,...

ASC høring om vandkvalitet, fiskehelse og sandart

ASC har den 1. marts 2023 offentliggjort en høring om to elementer i den nye fælles standard samt om et modul for sandart. Høringen omfatter således: Vandkvalitetsindikatorer – del af den nye fælles standard Fiskehelse og velfærdsindikatorer - del af den nye fælles...