• Forside
  • Aktuelt
    • Nyheder
    • Pressemeddelelser
    • Høringssvar
    • Arrangementer
    • Nyhedsbreve
    • Bliv annoncør
    • Ledige stillinger
  • Om os
    • Om Dansk Akvakultur
    • Vores arbejde
    • Strategier og politikker
    • Kontakt
    • Bliv medlem
    • Landbrugsuddannelsen i akvakultur
    • Det danske akvakultur-landkort
  • Viden om
    • Akvakultur i Danmark
    • Vores samfundsbidrag
    • Nøgletal
    • Spis mere fisk!
    • Gastronomi og opskrifter
    • GODAOR-GUDP
    • Rapporter
    • Faktaark
    • Velfærd hos opdrætsfisk
    • Miljø
    • ASC og certificeringer
  • Information
    • Informationsskrivelse om videregivelse af sagsakter til museum
    • Arbejdsmiljø
    • Generalforsamling
    • Fuldmagt til generalforsamling
    • Lovgivning
    • Skemaer
    • Transport af levende fisk
    • Veterinær
    • Vedtægter
    • Høringer Dansk Akvakultur
  • Forside
  • Aktuelt
    • Nyheder
    • Pressemeddelelser
    • Høringssvar
    • Arrangementer
    • Nyhedsbreve
    • Bliv annoncør
    • Ledige stillinger
  • Om os
    • Om Dansk Akvakultur
    • Vores arbejde
    • Strategier og politikker
      • Strategi 2021 – 2027
      • Justering af dambrugsbekendtgørelsen
    • Kontakt
    • Bliv medlem
    • Landbrugsuddannelsen i akvakultur
      • Samarbejde med HANSENBERG
        • Folder om landbrugsuddannelsen i akvakultur
        • Kontakt
        • Uddannelsesguiden
        • E-bog
        • Pjece
    • Databehandlerpolitik
    • Det danske akvakultur-landkort
  • Viden om
    • Akvakultur i Danmark
      • Dambrug
      • Havbrug
      • RAS-Anlæg
      • Foder
      • Skaldyr og tang
      • Eksportør
    • Vores samfundsbidrag
    • Nøgletal
    • Spis mere fisk!
    • Gastronomi og opskrifter
      • Ørredfilet med rødløg og kapers
      • Hr. Mogensens ørredmousse
    • GODAOR-GUDP
      • Workshops og Temadage
      • Tekniske manualer / FAQ
      • Litteraturliste/-henvisninger
      • Foto
    • Rapporter
    • Faktaark
    • Velfærd hos opdrætsfisk
    • Miljø
      • Miljøpåvirkning
      • Økologisk opdræt
      • Medicin
        • Antibiotika
    • ASC og certificeringer
      • Om ASC
      • Standarden for ørred og hjælpemateriale
      • Laksestandarder for havbrug
      • ASC-certificerede havbrug
      • ASC-certificerede dambrug
  • Information
    • Informationsskrivelse om videregivelse af sagsakter til museum
    • Arbejdsmiljø
    • Generalforsamling
    • Lovgivning
    • Fuldmagt til generalforsamling
    • Skemaer
    • Transport af levende fisk
      • Transportkursus, baggrund og lovgivning
      • Simpelt transportdokument
      • Transportkursus 2021 program + PowerPoints
      • Transportkursus 2022 program + PowerPoints
    • Veterinær
      • Afstrygning af rogn til konsum
      • Sygdoms-status og biosikkerhed for akvakulturdyr
      • Desinfektionsvejledninger
    • Vedtægter
    • Høringer Dansk Akvakultur
      • Høringer
  • Akvakultur i Danmark
    • Dambrug
    • Havbrug
    • RAS-Anlæg
    • Foder
    • Skaldyr og tang
    • Eksportør
  • Vores samfundsbidrag
  • Nøgletal
  • Spis mere fisk!
  • Gastronomi og opskrifter
    • Ørredfilet med rødløg og kapers
    • Hr. Mogensens ørredmousse
  • GODAOR-GUDP
    • Workshops og Temadage
    • Tekniske manualer / FAQ
    • Litteraturliste/-henvisninger
    • Foto
  • Rapporter
  • Faktaark
  • Velfærd hos opdrætsfisk
  • Miljø
    • Miljøpåvirkning
    • Økologisk opdræt
    • Medicin
      • Antibiotika
  • ASC og certificeringer
    • Om ASC
    • Standarden for ørred og hjælpemateriale
    • Laksestandarder for havbrug
    • ASC-certificerede havbrug
    • ASC-certificerede dambrug

Temadag 28. april 2021 om uønskede smagsstoffer

13:00 – 13:25 Velkomst og introduktion til temadagen
Udfordringer med uønsket smagsstoffer i opdræts-fisk. Omfang og betydning.
Niels Henrik Henriksen, Dansk Akvakultur

13:25 – 13:45 Hvor kommer smagen fra, og hvad er det man smager?
Niels O. G. Jørgensen, Københavns Universitet

13:45 – 14:00 Smag/lugt af geosmin. Sensoriske analyser hos DTU.
Grethe Hyldig, DTU Fødevareinstituttet

14:00 – 14:15 Hvordan og hvor hurtig optager og udskiller fiskene smagsstofferne.
Niels Henrik Henriksen, Dansk Akvakultur

14:15 – 14:30 Målinger i vand og fisk på forskellige danske typer anlæg.
Niels O. G. Jørgensen, Københavns Universitet

14:30 – 14:45 Pause

14:45 – 15:00 Mikrobiologien generelt. Kan man styre bakterierne der danner smagsstofferne og evt. fjerne de ønskede stoffer?
Niels O. G. Jørgensen, Københavns Universitet

15:00 – 15:25 Erfaringer fra dansk RAS anlæg
Torsten Snogdal Boutrup, Aquapri

15.25 – 15:40 Praktiske tiltag på danske model dambrug
Niels Henrik Henriksen, Dansk Akvakultur

15.40 – 16.00 Diskussion samt afrunding

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Dansk Akvakultur – Agro Food Park 15 – 8200 Aarhus N- danskakvakultur@danskakvakultur.dk

Læs vores cookiepolitik her