13:00 – 13:25 Velkomst og introduktion til temadagen
Udfordringer med uønsket smagsstoffer i opdræts-fisk. Omfang og betydning.
Niels Henrik Henriksen, Dansk Akvakultur
13:25 – 13:45 Hvor kommer smagen fra, og hvad er det man smager?
Niels O. G. Jørgensen, Københavns Universitet
13:45 – 14:00 Smag/lugt af geosmin. Sensoriske analyser hos DTU.
Grethe Hyldig, DTU Fødevareinstituttet
14:00 – 14:15 Hvordan og hvor hurtig optager og udskiller fiskene smagsstofferne.
Niels Henrik Henriksen, Dansk Akvakultur
14:15 – 14:30 Målinger i vand og fisk på forskellige danske typer anlæg.
Niels O. G. Jørgensen, Københavns Universitet
14:30 – 14:45 Pause
14:45 – 15:00 Mikrobiologien generelt. Kan man styre bakterierne der danner smagsstofferne og evt. fjerne de ønskede stoffer?
Niels O. G. Jørgensen, Københavns Universitet
15:00 – 15:25 Erfaringer fra dansk RAS anlæg
Torsten Snogdal Boutrup, Aquapri
15.25 – 15:40 Praktiske tiltag på danske model dambrug
Niels Henrik Henriksen, Dansk Akvakultur
15.40 – 16.00 Diskussion samt afrunding