Mikroalger betragtes ikke længere som en nicheingrediens hos BioMar

BioMar’s fabrik i Brande vil fremover i høj grad øge af brugen af mikroalger i deres råvareportefølje. Anvendelsen af mikroalger i de topprodukter, som fremstilles i Brande, gør det muligt for BioMar at hæve barren for bæredygtighedskriterierne, da denne ingrediens bidrager til mindre afhængighed af vilde fiskebestande. Det skriver BioMar i en pressemeddelelse.

Underwater Photography by Douglas Klug Santa Barbara, CA

BioMar påbegyndte forskning og udvikling i algebaserede ingredienser i 2013 med interne og eksterne forskningsprojekter. De første kommercielle fodertyper med mikroalger blev lanceret i 2016, og i 2021 nåede BioMar en million tons laksefoder med mikroalger. Med den nuværende opskalering af mikroalger i råvareporteføljen på BioMar’s fabrik i Brande betragtes mikroalger ikke længere som en nicheingrediens.

Anders Brandt-Clausen, som er administrerende direktør i BioMar Baltics, forklarer:

– Mikroalger har i årevis været en strategisk og revolutionerende ingrediens for os, og er det stadig. Vi er glade for at øge de mængder, vi bruger, væsentligt, og derved at hæve barren for bæredygtighed for vores topprodukter. Mikroalger er ikke længere en ny idé, de er blevet til en kommerciel virkelighed.

Med anvendelsen af mikroalger ønsker Biomar at reducere anvendelsen af vilde fisk og gå direkte til den oprindelige kilde til marine omega 3-fedtsyrer. Det vil ifølge BioMar lette presset på havene, og samtidig sikre optimal ernæring, således at Fish In: Fish Out-forholdet reduceres.

Læs andre nyheder

Stort potentiale for mere miljø- og klimaeffektivt fiskeopdræt

Danmark har stolte traditioner indenfor fiskeopdræt, men svære rammevilkår og statslige opkøbsordninger har reduceret antallet af dambrug markant. Flere end 300 dambrug er lukket siden 1989, og selvom flere opdrættere gerne vil ombygge til eller etablere moderne,...

ASC høring om vandkvalitet, fiskehelse og sandart

ASC har den 1. marts 2023 offentliggjort en høring om to elementer i den nye fælles standard samt om et modul for sandart. Høringen omfatter således: Vandkvalitetsindikatorer – del af den nye fælles standard Fiskehelse og velfærdsindikatorer - del af den nye fælles...