Fisk  og skaldyr indeholder essentielle næringsstoffer. Det gælder både opdrættet og vildtfanget fisk.  

Når man spiser fisk, reducerer man risikoen for hjerte-kar-sygdomme og visse typer kræft. Det skyldes blandt andet de sunde fedtsyrer og selen. Herudover bidrager D-vitamin til at vedligeholde sunde knogler ved at understøtte optagelsen af kalk i knoglerne [1].

Fed fisk såsom ørred, sild og makrel er en god kilde til de vigtige omega-3-fedtsyrer og D-vitamin. Det er næringsstoffer, som det kan være svære at få nok af fra andre fødevarer [1].

Opdrætsfisk har generelt et lavt indhold af dioxin og tungmetaller, der oftest findes i visse rovfisk og fisk fanget i forurenede farvande [1]. Fødevarer med et for højt dioxinindhold, kan på længere sigt være hormonforstyrrende og kræftfremkaldende [2].

Nyttige links

Vidste du at?

Hver år tages der prøver for at tjekke for rester af lægemidler i dyr og animalske produkter. Dette gælder også for akvakulturfisk. Det er ekstremt sjældent, at der findes lægemiddelrester via denne overvågning.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Vidste du at…

Fødevarestyrelsen anbefaler 350 g fisk og om ugen. Både opdrættede fisk og skaldyr og dem, der er fanget vildt, tæller med.