Både opdrættede og vildtfangede fisk er en vigtig kilde til de lange flerumættede omega-3 fedtsyrer, DHA og EPA, som i daglig tale kaldes omega-3 fedtsyrer. 
 
Omega-3 fedtsyrer har vist en gavnlig effekt på blandt andet forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme. Blandt andet derfor anbefaler Fødevarestyrelsen i de Officielle Kostråd, at man spiser mindst 350 g fisk om ugen, heraf mindst 200 gram fede fisksom f.eks. laks, ørred, sild og makrel.  Både opdrættede og vilde fisk tæller med i anbefalingen. 
 
I DTUs fødevaredatabase findes der yderligere information om næringsstofindhold i fisk. 

Fisken er, hvad den spiser 
Fiskens foder har betydning for, indholdet af omega-3 i fisken.  Fiskeolie i foderet bidrager til et højt indhold af omega-3, men er en begrænset ressource. 
 
Danske foderfirmaer erstatter løbende fiskeolie med alternative råvarer. Et eksempel er mikroalger, der har et højt indhold af langkædede omegafedtsyrer. Ved at bruge alternative ingredienser som mikroalger kan anvendelsen af vilde fisk i fiskefoder reduceres, samtidig med at foderets ernæringsmæssige egenskaber bevares. 

Læs mere om fiskefoder her.

Nyttige links

Vidste du at?

Fiskens foder har betydning for, indholdet af omega-3 i fisken.  Fiskeolie i foderet bidrager til et højt indhold af omega-3, men er en begrænset ressource.

Vidste du at…

Fødevarestyrelsen anbefaler 350 g fisk og om ugen. Både opdrættede fisk og skaldyr og dem, der er fanget vildt, tæller med.