I Dansk Akvakultur bakker vi op om ASC-mærkningen, som er etableret af WWF (Verdensnaturfonden) og Dutch Sustainable Trade Initiative (IDH). Her har flere af vores medlemmer taget ordningen til sig og stadig flere kommer til
ASC-mærkningen, der er etableret af WWF og Dutch Sustainable Trade Initiative, er et godt pejlemærke, som giver forbrugeren sikkerhed og tryghed.
Gennem ASC-mærkningen forpligter akvakulturvirksomheder sig til ASC’s standarder, som garanterer, at fisken er opdrættet ansvarligt og miljørigtigt. Det omfatter blandt andet, at virksomheden forpligter sig til at beskytte vandmiljøet og reducere forbruget af kemikalier og antibiotika. Husk, at du også kan læse meget mere om formålet og folkene bag ASC på ASC’s officielle hjemmeside.
Social ansvarlighed er også en hjørnesten i ASC-mærkningen. Med ASC-mærket får forbrugeren garanti for, at fisken er opdrættet på et sikkert anlæg med fair lønninger og ordentlige medarbejderforhold.
ASC-mærkningen er slået igennem i europæisk sammenhæng. Her viser de nyeste undersøgelser, at forbrugerne i lande som Tyskland, Frankrig og Holland er yderst bevidste om at købe certificeret fisk. En udvikling til stor fordel for Dansk Akvakultur, da flere af vores medlemmer af bredt repræsenteret på netop disse markeder.
I dansk sammenhæng vil vi fortsat arbejde aktivt for at øge forbrugernes bevidsthed om ASC-certificeringen. Derfor deltager vi i konkrete initiativer, der ønsker at binde os tættere på forbrugerne. Disse initiativer kan du læse mere om i vores nyhedsafsnit.
Vil du vide med om ASC, så læs mere på: https://www.asc-aqua.org/ og få blandt andet 15 skarpe facts om ASC
Du kan også læse meget mere om ASC på WWF‘s hjemmeside.
Vidste du at?
Ifølge Danmarks Statistik var den samlede danske produktion i 2019 på ca. 64.000 tons med et bruttoudbytte på ca. 1,7 milliarder kroner. Hovedparten af produktionen eksporteres.
Kilde: Danmarks Statistik
Vil du vide mere?
I statistikbanken kan du finde oplysninger om regnskabstal, økonomiske nøgletal og produktionstal for dansk akvakultur