Hvad siger De officielle Kostråd? 

Fisk og skaldyr er en del Fødevarestyrelsens Officielle Kostråd, som tager højde for både sundhed og klima. 

Et af de syv kostråd lyder: Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk. Konkret anbefaler Fødevarestyrelsen 350 gram fisk om ugen som en del af en planterig og varieret kost. Alle slags fisk og skaldyr tæller med i anbefalingerne. Både opdrættede fisk og skaldyr og dem, der er fanget vildt. [1]

Fed fisk er en god kilde til omega-3-fedtsyrer og D-vitamin.  Det er næringsstoffer, som det kan være svære at få nok af fra andre fødevarer [2]. Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen, at man spiser mindst 200 gram fed fisk ud af de i alt 350 gram fisk om ugen. Eksempler på fede fisk er sild, makrel, laks og ørred. [3]

Nyttige links

Vidste du at?

Et af Fødevarestyrelsens syv kostråd til en sund og klimavenlig kost lyder: Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk.

Når du spiser fisk flere gange om ugen, mindsker du risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

Kilde: Fødevarestyrsen

Vidste du at…

Fødevarestyrelsen anbefaler 350 g fisk og om ugen. Både opdrættede fisk og skaldyr og dem, der er fanget vildt, tæller med.